Interview vrijwilliger Clara

Clara: “CHOG reikt uit naar mensen in nood”

“Na een operatie in 2018 – waarbij ik voor het eerst in mijn leven verzorgd werd – belandde ik in een zware depressie. Er kwam niks meer uit mijn handen en ik stond er helemaal alleen voor. In die periode kreeg ik contact met CHOG. Deze organisatie reikt uit naar mensen in nood en begeleidt hen in hun thuissituatie. Ik had direct een klik met mijn begeleider, Gerrit. Hij hoorde mijn verhaal en vertelde dat het heel normaal was dat ik me verdrietig en boos voelde. Er is me nogal wat overkomen, al wil ik daar om persoonlijke redenen niet dieper op ingaan.”

 

Geruststellende gedachte

“Met behulp van Gerrit leerde ik mijn rust te pakken, want vanuit die rust zou ik vanzelf weer in beweging komen, zei hij. En hij had gelijk! Samen met CHOG werkte ik hard aan mezelf. Ik weet nu waar mijn emoties vandaan komen en dat ze tijdelijk zijn. Ze gaan weer voorbij en dat vind ik een geruststellende gedachte. Ik hoop nooit weer zó diep te vallen, en anders weet ik dat ik altijd een beroep op CHOG mag doen. Ze zijn 24 uur per dag beschikbaar.”

 

Gaven en talenten

“Een jaar geleden kreeg ik zin om weer iets te doen. Daarom werk ik nu als vrijwilliger bij De Loods in Winschoten. Dit is een werkplaats voor cliënten van CHOG. De mensen die hier werken, hebben vaak veel meegemaakt en zijn ergens in hun leven de grip kwijtgeraakt. Bij De Loods wordt er gekeken naar hun gaven en talenten en dat vind ik erg mooi. Zo is er een werkplaats voor houtbewerking, waar de mooiste dingen worden gecreëerd. Ik werk hier op de administratie, wat helemaal mijn ding is. Omdat ik het goed doe heb ik ook mijn eigen kantoortje gekregen. Op dit moment ben ik nu bezig met de inventaris van De Loods: welke materialen zijn aanwezig en wat missen we?”

 

Mooie dingen

“Het is fijn om zelf, in overleg met de begeleiding, te kunnen bepalen hoeveel verantwoordelijkheid ik neem. CHOG is blij met het werk dat ik doe en ik vind het fijn dat ik in een veilige omgeving - die uit professionals bestaat - aan mijn herstel mag werken. Ik hoop er hier achter te komen wat ik straks zou willen qua betaald werk. Daar heb ik echt weer zin in, want ik voel me voor het eerst in mijn leven vrij. Dankzij de zorg van CHOG heb ik een fundament waarop ik verder bouw. Ik ging van uitzichtloosheid naar hoop. En ik ben benieuwd welke mooie dingen er nog op mijn pad gaan komen.”

 

Clara

Voorbeeld van afbeelding