Stageplekken

Stagiair mbo niveau 3, 4 of hbo

Ben jij vanuit je studie op zoek naar een stageplaats? Wil je de unieke kans krijgen om ervaring op te doen met een hele diverse doelgroep en ben jij enthousiast en leergierig? Dan zijn wij op zoek naar jou! CHOG is vanaf februari 2024 en vanaf september 2024 op zoek naar stagiaires voor verschillende clusters/afdelingen.

Stageplekken

De organisatie

Christelijke Hulpverlening Oost-Groningen (CHOG) is ontstaan vanuit de vraag in Oost-Groningen naar (identiteitsgebonden) begeleiding voor hulpvragers met complexe problematiek. Bij CHOG werken toegewijde christelijke professionals die handelen naar de kernwaarden ‘geloof & gedrevenheid’, ‘presentie & professionaliteit’ en ‘vasthoudend & verbindend’. De organisatie is sterk in hulpverlening aan cliënten met een licht verstandelijke beperking, psychosociale en verslavingsproblematiek.

CHOG biedt zorg op het gebied van ambulante begeleiding, verblijfszorg en dagbesteding vanuit WLZ, Forensische Zorg en WMO.

Kijk voor meer info op onze site: www.chog.nl.

Omdat we willen dat mensen opgeleid worden tot vakkundige professionals met kennis van verschillende doelgroepen, investeren wij graag in stagiaires!

We zijn op zoek naar:

 • Stagiair MBO niveau 3 of 4 voor de clusters/afdelingen wonen en werken
 • Stagiair MBO niveau 4 voor het cluster/ de afdeling welzijn (ambulant) met rijbewijs
 • Stagiair HBO voor het cluster/ de afdeling welzijn (ambulant)

 

Wat ga je doen tijdens je stage?

Je loopt stage in 1 van onze clusters: wonen, werken of welzijn.

 • Wonen is gericht op het wonen in 1 van de woonhuizen van CHOG. Je ondersteunt cliënten in het bereiden van de avondmaaltijd, ondersteunt bij het gezamenlijk schoonmaken van de woonhuizen en bied je ondersteunende gesprekken aan. Dit doe je vanuit de hulpvraag van de cliënt en vanuit wat jij hebt geobserveerd. Dit doe je in samenwerking met je collega’s en in overleg met je stagebegeleider.
 • Werken is gericht op een nuttige dagindeling en voor sommige cliënten re-integratie in de samenleving. We hebben een dagbestedingslocatie in Scheemda, waar we houtbewerking doen, metaalbewerking, plotterie, creatief en andere projecten. Daarnaast hebben we een werkproject op camping de Sikkenberg, waar we het terrein onderhouden, schoonmaken en de dieren verzorgen. Als stagiair begeleider activeer je cliënten, ondersteun je de cliënten in hun traject, in het aanleren van werkvaardigheden zoals op tijd komen en sociale contacten onderhouden, en zie je er op toe dat ze veilig en respectvol werken.
 • Welzijn is gericht op alle levensgebieden van onze cliënten, voornamelijk ambulant bezocht. Je ondersteunt cliënten in hun dagindeling, administratieve zaken, sociale contacten opbouwen, regelzaken met instanties, omgaan met beperkingen, de leefomgeving en zelfzorg. Voor deze stage heb je een rijbewijs nodig en volg je minimaal een niveau 4 opleiding.

Als CHOG zijn we op zoek naar jou, als je samen met ons wil optrekken met onze zeer diverse cliëntengroep. We werken met een mooie groep mensen die jouw ondersteuning kan gebruiken.   
Het kan best een uitdaging zijn om de vaak complexe behoefte te onderkennen van onze cliënten.  Denk hierbij aan het begeleiden van mensen met o.a. meervoudige problematiek, verslavingsproblematiek, LVB, psychosociale problemen en alles wat daarbij komt kijken.

 

Wat wij van jou vragen:

 • Je volgt een relevante opleiding MBO niveau 3 of 4;
 • Een enthousiaste, positieve, zelfstandige, flexibele en proactieve werkhouding;
 • Stressbestendigheid;
 • Goed in staat zijn om zowel individueel als binnen een team te werken;
 • Voldoende beheersing van Nederlands in zowel taal als op schrift;
 • CHOG is een christelijke organisatie. We vragen dat je hier respect voor hebt en respectvol omgaat met collega’s en cliënten (ook met cliënten met een ander of geen geloof).

 

Verdere informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met E. Velema op telefoonnummer 06 20557645.

Ben je als stagiair op zoek naar een stageplek maar volg je een andere opleiding dan hierboven vermeld? Bel dan ook om te vragen naar de mogelijkheden!