Vacature groepsmedewerker/slaapwacht

Groepsmedewerker/ slaapwacht

Vind je het niet erg om een nachtje in een ander bed te slapen om ervoor te zorgen dat cliënten zich veilig voelen? En kan je ook nog eens een lekkere pasta maken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Vacature groepsmedewerker/slaapwacht

De organisatie

Wat doet CHOG? Christelijke Hulpverlening Oost-Groningen (CHOG) verleent hulp aan cliënten met een licht verstandelijke beperking, psychosociale en verslavingsproblematiek. Wij bieden zorg op het gebied van ambulante begeleiding, verblijfszorg en dagbesteding vanuit WLZ, Forensische Zorg en WMO. Voor onze woonhuizen zijn wij op zoek naar een groepsmedewerker/slaapwacht die 1 tot 2 nachten per week slaapwacht wil zijn in één van onze woonhuizen en 1 tot 2 avonden in de week een avonddienst van 16:00 tot 19:00 wil draaien in één van onze woonhuizen.

Kijk voor meer info over CHOG op onze site: www.chog.nl.

Wat ga je doen?

Als groepsmedewerker/slaapwacht werk je in onze woonhuizen, zowel ondersteunend door het bereiden en begeleiden rondom maaltijden als het draaien van slaapdiensten. Het gaat om een nulurencontract, met gemiddeld 10-13 uur per week.

Voor de slaapdienst ben je in de avond vanaf 20:00 uur op de groep aanwezig voor een lekker kopje koffie of thee en zorg je dat in de ochtend iedereen op tijd uit zijn bed is. Het gaat om een woonhuis waar zo'n 2-4 cliënten wonen. Tussen 23:00 en 07:00 uur slaap je in het woonhuis en kunnen cliënten je als het echt moet om hulp vragen. Je zorgt voor rust en regelmaat bij de cliënten. Daarna ga je om 08:00 uur weer naar huis. In totaal werk je dus 4 uur. Voor het slapen zelf krijg je ook nog een uurtje cadeau, dus in totaal krijg je per dienst 5 uur uitbetaald.

Daarnaast draai je 1 of 2 keer per week een avonddienst in een ander woonhuis, waar zo'n 5-7 cliënten wonen. Je bereidt (samen met een cliënt) de avondmaaltijd, eet gezellig mee en houdt in de gaten of iedereen zijn taken uitvoert, zoals het inruimen van de vaatwasser of het afnemen van de tafel. Je start om 16:00 uur en gaat om 19:00 uur weer naar huis.

Je rapporteert elke dienst hoe het is verlopen en meldt bijzonderheden aan de begeleider van de cliënt. En is er echte nood? Dan is er een achterwacht die je bijstaat.

Wij vragen:

 • Je staat sterk in je schoenen en vindt het niet erg om alleen te werken;
 • Je hebt mensenkennis, je kan goed inschatten hoe een cliënt zich voelt en kan hierop reageren om te zorgen dat de cliënt weer rustig is en andere cliënten zich veilig voelen;
 • Je kunt inschatten wanneer je iets zelf kan oplossen en wanneer je de achterwacht in moet schakelen;
 • Je bent stressbestendig.

Dit bieden wij jou:

 • Per slaapdienst krijg je 5 uur uitbetaald, waarvan je 4 ook echt wakker bent;
 • Per avonddienst krijg je 3 uur uitbetaald;
 • In totaal werk je 10-13 uur per week;
 • Salaris volgens de CAO Sociaal Werk schaal 3, start;
 • Extra vergoeding als je werkt op een feestdag;
 • Pensioenopbouw volgens pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • Arbeidsvoorwaarden volgens CAO Sociaal werk, met een eindejaarsuitkering van 8,3% en reiskostenvergoeding vanaf 10 km of volledige vergoeding met het openbaar vervoer. Zelfs de duurzame fietser krijgt een vergoeding!

Start

In overleg. Er moet wel eerst een VOG worden aangevraagd.

Reageren

Je kunt solliciteren met toezending van je cv en motivatiebrief waarom je op deze baan solliciteert. Hoe eerder je solliciteert, hoe meer kans je maakt!

Inlichtingen

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met ons algemene nummer op telefoonnummer 0859021767 of via info@chog.nl.

Je mag reageren tot 28 februari 2024. 

Soort dienstverband: Bepaalde tijd
Contractduur 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging

Rooster:

 • Avondwerk

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Kerstpakket
 • Pensioen
 • Reiskostenvergoeding

Werklocatie: Fysiek