Clara Wever

Vrijwilliger Loods

Het is fijn om zelf, in overleg met de begeleiding, te kunnen bepalen hoeveel verantwoordelijkheid ik neem.

Mijn naam is Clara Wever en ik werk als vrijwilliger op de loods in Scheemda.

Maar eerst was ik een client van CHOG.

Na een operatie in 2018 – waarbij ik voor het eerst in mijn leven verzorgd werd – belandde ik in een zware depressie. Er kwam niks meer uit mijn handen en ik stond er helemaal alleen voor.

In die periode kreeg ik contact met CHOG. Ik had direct een klik met mijn begeleider, Gerrit.

Met behulp van Gerrit leerde ik mijn rust te pakken, want vanuit die rust zou ik vanzelf weer in beweging komen, zei hij. En hij had gelijk!

Een jaar geleden kreeg ik zin om weer iets te doen. Daarom werk ik nu als vrijwilliger bij De Loods in Winschoten. Dit is een werkplaats voor cliënten van CHOG.

De mensen die hier werken, hebben vaak veel meegemaakt en zijn ergens in hun leven de grip kwijtgeraakt. Bij De Loods wordt er gekeken naar hun gaven en talenten en dat vind ik erg mooi.

Zo is er een werkplaats voor houtbewerking, waar de mooiste dingen worden gecreëerd. Ik werk hier op de administratie, wat helemaal mijn ding is.

Omdat ik het goed doe heb ik ook mijn eigen kantoortje gekregen. Op dit moment ben ik nu bezig met de inventaris van De Loods: welke materialen zijn aanwezig en wat missen we?”

Ik hoop er hier achter te komen wat ik straks zou willen qua betaald werk. Daar heb ik echt weer zin in, want ik voel me voor het eerst in mijn leven vrij.
Dankzij de zorg van CHOG heb ik een fundament waarop ik verder bouw. Ik ging van uitzichtloosheid naar hoop. En ik ben benieuwd welke mooie dingen er nog op mijn pad gaan komen.”