Eggo Streuper

Vrijwilliger Loods

 

Zinvol vrijwilligerswerk!

Ik werk nu, denk ik, een kleine 5 jaar als vrijwilliger bij CHOG

Het is geweldig om daar te mogen zijn en, samen met de vaste medewerkers, de mannen en vrouwen te ondersteunen met allerlei werkzaamheden.

De lasafdeling maakt mooie tafelpoten, de timmerlui maken de tafelbladen en de schilderafdeling geeft de tafel de gewenste kleur.

Met als resultaat een prachtig eetkamer- of vergadertafel of wat je ook maar zou willen.

Ikzelf werk vaak op de verfafdeling en samen met de cliënten leveren we mooi schilderwerk af.

Ook ga ik wel opstap om ergens een kamer te schilderen of andere kleine timmerklusjes uit te voeren of een reparatie doen bij één van de cliënten thuis.

Ik vind het prachtig hoe mensen, die levens beheersende problemen hebben gekregen door omstandigheden van buitenaf of door verkeerde keuzes die ze gemaakt hebben, zelf het besluit nemen om aan die omstandigheden een einde te maken door hulp te vragen, in dit geval bij CHOG. Dat is een dapper besluit.

Soms merk ik tijdens het samenwerken dat mensen niet lekker in hun vel zitten. Een vraag als “Hoe gaat het met je?” kan dan al een prachtig gesprek opleveren waarin ik iemand een hart onder de riem kan steken.

Soms zet iemand de deur van zijn hart open en mag ik een “Kijkje” nemen in zijn of haar hart. Dat zijn voor mij de mooiste momenten. Wat een eer is dat!!

Op die momenten kan ik mijn medemens helpen; door een luisterend oor te zijn en soms te vertellen hoe ik zelf met lastige situaties om ga.

Laatst vroeg ik een cliënt die net een week bij CHOG was: “Hoe vind je het hier om bij ons te werken?”

Zijn antwoord was; “Ik vind het geweldig hier het is alsof je in een warm bad terecht komt, de mensen zijn aardig, helpen elkaar, er heerst een goede sfeer. Helemaal top!” Daar doe ik het voor!